Symbol transformace, věčnosti a moudrosti

Dračí medicína v sobě obsahuje změnu a transformaci, moudrost, nekonečno, dlouhověkost, nadpřirozené schopnosti a pohyb napříč prostorem a časem.

Dračí síla spočívá v schopnosti shodit starou kůži a vyjít ven coby nová transformovaná bytost. Drak poskytuje neohroženou obranu a svou nadpřirozenou mocí posiluje jakýkoli typ magie, kterým se zaobíráte. Představuje naše věčné transcendentní „já“.


Partner www stránek
Objevte extrakty z medicinálních hub ...

Keltská tradice přisuzuje drakům různé kvality na základě jejich sepjetí s některým z živlů:

Ohnivý drak je podle ní symbolem proměny, energie a mistrovství. Je-li tvým silovým zvířetem, propůjčí ti entusiasmus, odvahu a vitalitu a vyživí tvůj vnitřní oheň. Pomůže ti překonat překážky. Posílí tvé vůdcovské vlastnosti a podpoří tě v oblastech, v nichž dosahuješ značné zručnosti. Ohnivý drak bývá silným ochráncem.

Vzdušný drak přináší vhled, inspiraci a vitalitu. S tímto silovým zvířetem je třeba zacházet s největším respektem. Proniká myslí a duší silnými záblesky osvícení. Přináší jasný vhled do všech problémů a učí nás důvěřovat vnitřnímu hlasu.

Zemský drak přináší sílu a hojnost. Ukáže ti tvůj vlastní potenciál, tvé schopnosti a tvé vnitřní bohatství. Pomůže ti odhalit krásu a sílu, které v sobě nosíš, právě tak jako každý z nás. Zemský drak spočívá v nitru Země, když jej voláš na pomoc, představuj si těžkého draka pomalu se blížícího tvým směrem. Vnímej, jak tě obklopuje svou váhou a napomáhá uzemnění tvých roztříštěných energií. Vyživí tě jako Matka Země.

Vodní drak přináší spojení, hloubku a vášeň. Jako silové zvíře vynáší na světlo vzpomínky a přání, byť dlouho zapomenuté a dosud skryté. Utkáme-li se s našimi bolestnými zkušenostmi z minulosti, můžeme dosáhnout míru a vyrovnanosti. Vodní drak nám k tomuto úkolu dodá odvahu a soucit.

Autor: Ina Woolcott (www.shamanicjourney.com), překlad Katka Fojtíková

2 Komentáře

Silové zvíře – Drak

  1. Dobrý den. Nedalo mi to spat a furt nad tím přemýšlím. Muže něco znamenat když jsem videl na neby draka z mraku? Bylo by toho dost se na něco zeptat ale tady spis bych to nepsal.

  2. Zajímalo by mě, co znamená v tomto smyslu jednorožec. Před lety při velkém stresu jsem si v představě přivolala „patrona“, a objevil se mi jednorožec. Díval se na mě vážnýma, moudrýma očima. Úžasně mě to uklidnilo a dodnes si tu uklidňující představu dokážu přivolat. Od té doby ho považuji za svého patrona, totemové či silové zvíře.
    V jiném stresujícím období jsem se v živém snu ocitla v nebezpečí smrti. Zachránilo mě, že jsem se proměnila v draka. Měla mě zabít země a voda, ale probojovala jsem se na svobodu a stal se ze mě letící drak. Podotýkám, že jsem nikomu neublížila, jen jsem zničila tu neživou překážku ke svobodě a k záchraně.
    Na konci snu, už v bezpečí a šťastná ze své záchrany, jsem se opět proměnila. Stala se země elfka nebo něco podobného. Elfy si spojuji s jednorožci. Myslím si tedy, že uvnitř jsem zčásti jednorožec a zčásti drak. Podle situace. Možná mezi nimi není zas až takový rozdíl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..