Jaguár

symbol cesty samotáře, znovunabytí síly, schopnost proměňovat se a jasnozřivé vidění

Jaguáří medicína představuje dar uzřít cesty uprostřed chaosu a porozumět jeho vzorcům, neohrožený pohyb temnotou a neznámými místy, proměny tvaru, jasnozřivou vizi, umožnění duchovní práce, sebeposílení a znovunabytí síly. Černý jaguár nese kromě zmíněných kvalit také poslání strážce kontinua cyklického času a strážce brány do neznáma.

Jihoamerický termín pro jaguára „jaguara“ lze přeložit jako „masožravec, který zdolá kořist jediným skokem“. Jedna indiánská legenda praví, že jaguár získal svou krásnou skvrnitou kůži tak, že si ji vlastními tlapami ozdobil blátem. Díky těmto skvrnám jej lehce odlišíme od ostatních šelem. Dalším poznávacím znamením je, že nemá konkurenci. Neexistují žádní jiní predátoři, kteří by mohli soutěžit s touto mocnou šelmou. Ti, kdo mají jaguára jako silové zvíře, jsou brilantními lídry a diplomaty.

Májové věřili, že putování slunce po obloze a pak dál temnou nocí představuje nekonečnou cestu lidského vědomí a jeho transformaci. Polední slunce spojovali s Orlem vznášejícím se vysoko na nebi a jeho zanořením se za horizont. Právě tak i my sestupujeme do temnot, abychom se postavili našim duchovním výzvám a byli transformováni tím setkáním. Slunce po jeho západu se přirovnávalo k Jaguárovi, jehož skvrnitá kůže je jako noční obloha se zářícími hvězdami. Májové jej nazývali jaguářím sluncem. Jaguár (v jazyce Májů IX, vyslovuje se „íš“) coby Otec Země vládne nad posvátnými silami země a zvířat, které na ní žijí. Energie a moc jaguářího slunce je touž silou, která přebývá v horách. Můžeme vnímat tuto sílu v sopečné činnosti a jejích transformativních projevech.

Podobně jako tygr stopuje osamělý lovec jaguár tiše a trpělivě, aby pak zaútočil rychlostí světla. Toto umění ukazuje, jak důležité je rozpoznat, kdy je ten pravý čas vydat se sám po stopě vlastních snů. Přírodní národy deštných pralesů vnímají esenci Jaguára ve všem stvořeném.

Jaguáři, Leopardi a Panteři jsou prastarými a mocnými sílovými zvířaty. Ztělesňují agresivitu a moc bez vlivu solární energie. Černý panter představuje lunární sílu. Lidé medicíny Jaguára, Pantera či Leoparda jsou schopni řešit více věcí najednou. Mají sklon k samotářství a cítí se dobře sami se sebou. Bývají často přitahováni k dalším samotářským lidem.

Je-li Jaguár Tvým sílovým zvířetem, musíš se naučit udávat tempo všemu, co děláš ve všech oblastech života, a zároveň nevyvíjet přílišný tlak. Ženy s totemem Jaguára, Pantera či Leoparda často vychovávají své děti samy, ať už je důvodem rozvod či jakékoli jiné životní okolnosti. Muži i ženy, kteří jsou v kontaktu s jaguáří medicínou, mají potenciál rozvíjet jasnozřivost, schopnost komunikovat s jinými dimenzemi a různorodými formami života. Měli by důvěřovat vlastním myšlenkám a niterným vizím, neboť se zakládají na skutečnosti.

Jaguáři mají velké tlapy a širokou hlavu s mocnými čelistmi. Často zabíjejí svou kořist tak, že jí prorazí lebku jediným rychlým kousnutím. Jaguár vrčí, mručí a hluboce bručí, neřve jako lev. Lidé s tímto silovým zvířetem mají většinou skvělé komunikační schopnosti, byť se jejich slova mohou do druhých hluboce zaříznout či je roztrhat na kousky. Naučit se správně komunikovat je pro tyto lidi velmi důležité.

Silné tělo jaguára je schopné putovat za potravou stovky mil a umí hbitě šplhat. Učí nás, jak naplnit své cíle a sny s ohebností a vytrvalostí.

Jaguáři se svým výtečným nočním viděním jsou ve tmě jako doma. Pohybují se beze strachu, ať už ve dne nebo v noci a učí nás důvěřovat vlastním instinktům. Mohou vynést na světlo skryté jasnozřivé schopnosti těch, kdo jsou s nimi v kontaktu.


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

Jaguáři obvykle rádi přebývají v bažinách a zalesněných oblastech, byť mohou žít také v křovinatých porostech a na pouštích. Žijí v jeskyních a kaňonech v blízkosti zdrojů sladké vody. Mytologie popisuje jeskyně jako místa ústraní a izolace, místa, kam se lze uchýlit a podpořit duchovní práci. Voda bývá spojována s emocionálním tělem člověka. Když Jaguár vskočí do vaší reality, žádá vás, abyste se ponořili do svého nitra, propustili své strachy, léčili své emoce a probudili svůj vnitřní zrak. Až se vrátíte z ústraní, Jaguár vám vyjde vstříc. Pokud si zvolíte jeho vedení, provede vás dolním světem, kde lze nalézt tajemství života a stvoření.

Ina Woolcott, http://www.shamanicjourney.com, přeložila Katka Fojtíková

16 Komentářů

Silové zvíře – Jaguár

        1. Dobrý den,

          dáme je do pořadníku dopředu (když už ten dotaz přišel na den 4 IX – Jaguár podle Mayského Posvátného Počtu).

          Patrik J.

  1. Dobrý den Patriku, mám na Vás dotaz ohledně mého silového zvířete. Parkrát jsem se ním snažil navázat kontakt, ale stále nevím, co je mé silové zvíře zač. Jednou se mi začala v životě objevovat znamení od jaguára, jindy zase od lva, pak tygra, kočky. Pokaždé je to nějaká kočkovitá šelma a já bohužel netuším, jak se s nimi sblížit. Aby mi například pomohly s řešením problému nebo mi předaly nějaký vzkaz nebo cokoliv. Velice rád bych své silové zvíře objevil, nevěděl byste jak?
    Předem děkuji za odpověď, Honza.

  2. Dobrý den, dnes se mi zdál velmi živý sen. Viděla jsem hlavu žlutého jaguara z boku, velmi zblízka. Přišel člověk ( lovec?) přiložil mu revolver doprostřed čela a střelil. Dal nevím probudila jsem se. Pořád to hodně vidím, cítím ale necitim u toho žádné zvláštní emoce, což mě mate, myslím, ze jsem celkem emoční člověk. Prostě to jen bylo. Můžu vás požádat o nápovědu, pomoc s vysvětlením? Děkuji za případnou odpověď.

    1. Jaguar symbolizuje magii, potenciál, všepřítomnou energii – může to být odkaz na to, že máte dávat pozornost na lidi, kteří Vám kazí plány a zabíjí Váš potenciál.

  3. Nemyslím si, že by silové zvíře v každém z nás nedřímalo ale kdo kdy řekl, že tahle cesta je ta správná, chtěl bych poukázat na to, že se o tuhle tematiku už zajímám nějakou dobu ale za svou dobu jsem nepoznal lidi s rozumem jak nedostat někoho na ulici, na úkor toho se obohatit avšak získat silové zvíře či ho mít v sobě, muže být jedna záhad z egyptských tajemství spojená s okem vyrytým v hrobkách či pyramidách. Dohady o kultuře zvířat a různých magiich je věc minulosti. Žijeme v roce 2019 ale lidi se v téhle oblasti nikde neposunuli krom toho, že tesla podotkl čísla 3,6,9 aniž by někdo znal jejich význam a také funkčnost čaker i když jsou tyhle věci psané na internetu. Kde se takové věci tady vzali a proč tu jsou, toť je otázka o kterou by se lidi měli zajímat. Jediný snad bude uměl využívat sílu chaker avšak neříkám, ze toho není možný člověk avšak budha by se dal brát jakožto vyšší bytost či vyspělejší rasa, avšak stále člověk. Lidi zapomínají na budování sebe ale na budování budov a techniky samotné ne. Kdo zná důvod toho, ze tyhle informace jsou dostupné ale ne možné k využití obyčejných lidi ale pouze k využití vybraných jedinců svých ras, entit a tzv. Vládců či bohů. Tak trochu jako pro rasu prvního svého druhu a nebo pro vyšší božství a vyspělých vyvolenců, kteří jednoho dne zmizí na úplně jiné místo nežli je zem a to tudíž naznačují na vymření lidské rasy jako podruh bohů, kteří sdílí jiné prostory na jiných planetách. Existovalo jen par vyvolených a ti poslední se snaží předběhnout dobu aby přežili to co lidi nepřežijí, viz faraoni a různá tajemna. Jakoby genetický kód lidi byl něčem nakažen či porušen a proto k těmhle závěrům nemůžou dojít. Avšak kde jsou ti vyspělejší a jaktože v každé době se narodí JJ příkladu jen jeden proto aby měl možnost předejít porušení genetického kódu. Nemluvím o Iluminátech ale o jednincih v kterých je ukryto opravdové tajemství a o tom, že mají dost dobrý důvod s o nej nedělit s lidmi jelikož ví, že lidi se svými povahy by tyhle mocné bytosti chtěli pouze zničit a převzít jejich moc aniž by chápali k ceny tahle moc slouží. Jakoby vyspět k vyšším závěrům molu jenom předurčení či neporušení, aneb poslové boží či potomci s jejich geny.

  4. Zdravim. Muj 5 lety syn poslední dobou vida cerneho pantera spis jaguara nez levharta… opakovaně… doma, venku… aniž by neco tusil o totemovych zviratech…Jak mu to mam vysvetlit, jako diteti?
    Je senzitivni, jako 3 lety rozpoznal v prostoru svoji davno mrtvou babicku ze strany biolog. otce ze Sumatry a dokonce k němu promlouvala..Informace, kterou mu sdělila ohledně jejího úmrtí byla potvrzena otcem jako správná a následně ji syn poznal i na fotce. Zemřela když byl jeho otec ještě maly…Synek mívá spankove paralyzy, obcas děsy, v noci vstane a prijde za mnou, place a nekomunikuje, vlastně napůl spí..nikde nechce byt sam… v tom vidim spojitost s cernym panterem… osamoceni a tma… ma mu s tim pomoci?
    (splozen byl vědomě a s laskou v pralese na Sumatre, kde ja jsem asi rok monitorovala tygry… Muze to mit spojitost s jeho předky? Všichni tam žijí s vědomím přítomnosti ruznch jinych entit a bytostí, duchů apod. původně byli animiste, kanibalove.. silna animisticka a duchovní tradice a magie přetrvává i v dnešním indoneskem islámu… maji stale sve samany a léčitele atd..Přemýšlím, jak ho vést v západním světě, aby mohl byt sam sebou a nebyl nešťastný..
    Dekuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..