Symbol kolektivní mysli, mistrovství tvoření a budování

Mistr stavař všeho druhu; mudrc tvořivosti; schopnost být produktivní ve všech oblastech, a to díky tomu, že se neomezujeme ve svých volbách; vytrvalost; užívání dostupných zdrojů; nacházení a uplatňování nových způsobů plnění úkolů; dovolit proudu zkušeností, jež život přináší, volně plynout a nestavět mu hráze; zisk z dokončených úkolů; porozumění dynamice skupinové práce; poskytování ochrany; spolupráce; plodnost a příslib nového

Bobři jsou dobří v týmové práci a výtečně spolupracují při stavbě svých domovů. Můžeme se od nich učit efektivně tvořit a realizovat naše vize tak, že oceníme dary všech zúčastněných a budeme usilovat o harmonickou spolupráci. Někteří tyto kvality, jež lidé mnohdy postrádají, nazývají kolektivní myslí. Jde o soulad a rovnováhu v oblasti komunikace a účelu, jež mohou nastat, pokud se do spolutvorby nevměšují individualistické tendence našeho ega.

Kolektivní mysl se blíží duchu Jednoty, připomíná nám, že všichni pocházíme z téhož zdroje, a že každý jedinec jakéhokoli druhu je unikátním vyjádřením původní tvořivé síly. Neznamená to, že práce jednotlivce je méněcenná. Spojení síly mysli více lidí a sjednocení záměru však pozvedává tvorbu na novou úroveň.

Nepochybuji, že většina z vás má spoustu úžasných nápadů a ideová část jakéhokoli projektu je pro vás tím nejjednodušším. Problémy začínají tehdy, když své vize chcete manifestovat na fyzické úrovni. To pak vaše ideje slábnou tak, jako se vytratí sen při probuzení. A právě tady může být medicína bobra velkou pomocí. Bobři jsou jedněmi z předních stavařů zvířecí říše. S jasnou myšlenkou, jak by měl jejich domov či hráz vypadat, pokácejí ostrými zuby stromy a vystavějí komplikované stavby s několika vchody a východy.

Množství oněch vchodů a východů poukazuje na to, jak podstatná je při tvorbě pružnost. Když si představujeme, co bychom rádi realizovali ve světě hmoty, často se soustředíme pouze na vizi. Zapomínáme při tom, že tvoření vizí nekončí, ale začíná, a že během kreativního procesu se měníme a rosteme také my sami. Často v průběhu také narazíme na možná vylepšení. Pokud dáme stranou myšlenky, jež nás nutí na naší vizi něco změnit, může nás to při tvorbě blokovat. Raději si je ponechejte v zásobě, a pokud se v průběhu procesu prokáží jako užitečné, přeskládejte svůj výtvor podle nich. Konečný výsledek může být ještě úžasnější, než vaše poslední vize.


Sponzor www stránek

Bobr nám připomíná, že musíme jednat ve prospěch svých snů, abychom je zrealizovali – je čas na akci. Vstoupil-li ti bobr do života, je radno se zeptat sám sebe, zda nezanedbáváš své sny. Ztrácíš se ve snění namísto toho, abys pro ně něco udělal?

Jak už bylo řečeno, bobři jsou mistři stavitelé. Jejich přehrady jsou velice pevné a bezpečné. Navštívil-li tě bobr, jsi vyzván, abys posílil základy, na kterých stojíš nebo abys vytvořil nové. Pokud se opíráš o staré základy, může se stát, že tě minou nové příležitosti. Je na čase nechat odejít stará limitující přesvědčení a připustit změnu a nová dobrodružství.

Díky své odbornosti bývá stavitelské mistrovství bobrů spojováno s tradičním řemeslem kameníků. Minulé životy lidí, jejichž zvířecí pomocník je bobr, bývají poznamenány tímto magickým uměním. Studium kamenictví vám může odkrýt hlubší, skryté ovšem nezapomenuté vhledy o tom, kým jste a kým jste byli.

Bobři jsou mistři inženýři, transformují prostředí. Svými přehradami ze dřeva spojovaného blátem a listím proměňují potoky na jezera. Když odejdou jinam, hráz se rozloží a z jezera se postupně stane úrodná louka. Právě tak jak umí harmonicky pracovat s ostatními, umí bobr také tvořit v harmonii s přírodou a může nás to učit.

Široké řezáky, které jsou bobřím poznávacím znamením, mají jistou symboliku. Lidé se zdravými řezáky mívají vyrovnanou povahu, zatímco ty nezdravé vypovídají o povaze nestálé. Je-li bobr vašim silovým zvířetem, nezanedbávejte zubní hygienu. Také byste měli rozvíjet vnitřní mír, pokud jej v životě nemáte. Meditace a kontemplace v tichu vám v tom pomohou.

Bobři jsou také úžasní plavci a dokáží zůstat pod vodou až 15 minut. Mají pod kontrolou svůj dech. Je-li bobr tvým spojencem, jóga či jakékoli dechové cvičení ti prospěje.

Lidé bobří medicíny většinou zjistí, že musí tvrdě pracovat, aby naplnili své cíle. Nezapomeň být k sobě laskavý.

Autor: Ina Woolcott (www.shamanicjourney.com), překlad Katka Fojtíková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..