Piju VODU Z KOHOUTKU a jsem na to HRDÝ. Není to póza. Není to móda. Není to žádné odříkání. Není to žádná práce navíc. Je to logické a racionální rozhodnutí, které chrání naši planetu před odpadky a šetří moji peněženku.

Chutná a nezávadná pitná (proč se jí tak asi říká 😉 ) voda teče všude non-stop z kohoutku. Kdykoliv je po ruce a nemusím myslet na její zásoby. V létě příjemně chladná. V zimě ji nechám ohřát ve sklenici, nebo z ní udělám kvalitní čaj. Stojí zlomek ceny balené vody. Nezatěžuji přírodu přemisťováním vody sem a tam. Neplatím vysoké marže obchodníkům a neplatím výrobu plastových lahví, které pak zase ihned vyhodím. Nemusím se tahat s těžkým nákupem, ani jej překládat z nákupního vozíku do kufru auta a pak do spíže.

Nepotřebuji bublinky, abych se napil (a pak říhal). Nepotřebuji ani laciné chemické příchutě. Do litrové karafy napustím vodu. Někdy přidám šťávu z čerstvé limetky či citrónu, anebo do ní nakrájím kousky jahod, hroznů či jablka.

Pravda, v některých zemích či městech je voda z kohoutku závadná, nebo alespoň nevalné chuti. Ve většině měst ČR je ale minimálně stejně kvalitní, jako balená voda. A také její kvalita je průběžně přísně sledována. Vlastně podle některých studií je mnohem kvalitnější. Když nemám po ruce prázdnou lahev a dostanu žízeň někde na cestách, balenou vodou z principu nepohrdnu. Ale proč v ostatních případech kupovat týdny odstátou, v plastu louhovanou vodu za spoustu peněz, když vám teče doma čerstvá skoro zadarmo?

Prohlédněte si krátký animovaný příběh balené vody:


Partner www stránek
Objevte extrakty z medicinálních hub ...

Více na stránkách autorů:
www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-bottled-water/

Přidejte si také na Facebook skupinu:
Piju-VODU-Z-KOHOUTKU-a-jsem-na-to-HRDÝ

Chcete více informací? Čtěte:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..