minulém díle jsme se ponořili do dynamické stránky tantry a konkrétních ukázek, abyste si mohli udělat obrázek o tom, jak taková tantrická cvičení a techniky mohou vypadat. Doufám, že ti, co moc o tantře neví, z krátké ochutnávky pochopili, že tantra není jiný druh milování 😉 Tantra je opravdu životní cesta, způsob myšlení, meditace, cvičení, respekt a vnímání druhých atd. V tomto závěrečném článku se opět z role cvičícího přesuneme do role pozorovatele a necháme se uchvátit výrazem a pohyby profesionální tanečnice a proletíme astrogram České republiky.

Astrogram ČR

Na festivalu byla přítomna také Rodica Purnice, která připravila astrogram České republiky. Název jejího bloku byl Jedinečné projevy erotické energie v Českua nehovořila jen o sexuální energii Čechů. Pro mě zajímavá byla úvodní část, kdy Rodica hovořila o propojení astrogramů a potřeby znalosti mytologie, hlavně dané oblasti, pro kterou chceme astrogram vytvořit. V případě Brna a okolí (festival byl v Rozdrojovicích, kousek od brněnské přehrady) se jedná o krokodýla. Krokodýli, draci a hadi představují v mytologii vůbec docela opakovaný vzor ve všech možných kulturách a tradicích. Poražení draka pak ve všech světových tradicích představuje úspěšný boj člověka s jeho stíny. V případě draků se jedná hlavně o následující stíny:

  • připoutání
  • hněv a agresi
  • aroganci
  • moc

Pokud vás toto téma zajímá více, pak doporučím dílo C.G. Junga a hlavně jeho Červenou knihu vydanou nakladatelstvím Portál nebo některé díly jeho Výboru z díla zabývající se alchymií, symboly a archetypy stínu. Dále Rodica pokračovala ve výkladu kontextu, který je pro astrogram určující. Hovořila o Praze, která je v zahraničí známá převážně jako Zlatá Praha, což je odkaz na její alchymistickou historii. A jak jistě víte, alchymistické přeměňování nízkých kovů na zlato je jen parafrází na transformaci lidských vlastností/emocí směrem k vyššímu Já.

V rámci vlastního výkladu, kterému jsem nerozuměl všechny jeho detaily, protože astrogramy a astrologie vůbec není můj obor 😉 zmínila Rodica následující:

  • Sublimace, transformace českého národa je teď ohromná, máme velkou možnost pracovat se sexuální energií. Prý díky tomu, že je Merkur v 9. Dómu. Jedná se o úplně stejné poselství, jako zmínila Kalyani (viz první díl).
  • Díky harmonickému vztahu mezi Venuší a Marsem se tantrické páry mohou stát blahodárnými pro celou ČR a budou mít mimořádný duchovní úspěch. Navíc takové páry budou/mohou plodit mimořádné umělce.

Dále Rodica zmínila, že my Češi jsme podle astrogramu:

  • velmi štědří
  • máme respekt k našim tradicím
  • ale zároveň jsme novátorští (a navždy mladí)

Minimálně naše schopnost obcházet směrnice či zákony a vynalézat kdejaké vychytralé řešení toto potvrzuje :). Rodica zmiňovala ještě nějaká další fakta a závěrem bylo, že jako Češi můžeme opět být jakýmsi koordinačním centrem Evropy a alchymistickou velmocí jako za časů Rudolfa II. 😉


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

Tanečnice Enola

Vystoupení Enoly bylo nádherným zážitkem a dalším zpestřením festivalu. Proběhlo v útulném prostoru provizorní čajovny a prostředí samo také přispělo k efektivitě a atmosféře vystoupení. Místo bylo obskládáno nedočkavci obou pohlaví a zvlášť tanec s šavlí byl pro ty sedící nejblíže velmi silným zážitkem 😉 Nebudu se moc rozepisovat a spíš nabídnu pár fotek a video, které hovoří za vše. Jen zmíním, že jsme viděli tanec s ohněm, egyptský pop, rytmy bubnů, tanec Kálí s šavlí (její výraz byl opravdu vražedný, až běhal mráz po zádech) a nakonec andělský tanec s křídly. Tanec s křídly byla kapitola sama pro sebe, cítil jsem se jako na jiné planetě a místnost prostoupila úžasně jemná „andělská“ energie. Kvalita fotek není nic moc, třepaly se nám ruce :), ale přikládám je na dokreslení atmosféry.

Mrkněte na ukázkové video Enoly (Enola – ukázka), ať víte, o co jste přišli 😉

Výborným nápadem organizátorů byla večerní trance party (moje první v životě :)), na které jsme se mohli vrátit do těla, uzemnit se a já byl pak konečně schopný řídit auto 🙂

Doufám, že vám tento krátký mini-seriál pomohl s pochopením a rozšířením toho, co je to tantra a jak úžasná tantrická cesta může být. Snad jsem vás i dostatečně namotivoval zkusit aspoň nějaká tantrická cvičení. Ty cvičení a meditace, se kterýma mám zkušenost já, jsou všechny zábavné a úžasné. Jen je třeba si pak zvykat na to, jak úžasný je každý den, což je ze začátku trochu šok 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..