Zdeněk Ordelt, Cesta k obnově naší keltské a slovanské tradice from ELIA TV & CESTY K SOBĚ TV on Vimeo.

Cesta návratu našich domorodých tradic, co se odehrálo na kongresů zástupců evropských domorodých kultur.

okobohu.cz

Cesta na mezinárodní kongres ECER věnovanému obnově nativních evropských tradic, Vilnius, Litva 8. – 11.7.2014

Celá tato akce byla velikým překvapením. V roce 2013 jsem na zasvěcení u Mayů potkal litevskou šamanku, se kterou jsem se dohodl na návštěvě a exkurzi do její místní, živé arijsko-baltské tradice, která má prakticky stejné prvky, jako naše tradice středoevropská slovanská.
Návštěva proběhala v červnu tohoto roku a byli jsme tam pouze tři, bylo to tedy velice intimní setkání. Zúčastnili jsme se několika nádherných ceremonií, Rasos Svente – letní slunovrat a několika potních rituálů Pirtys. Během návštěvy mě jeden z lídrů litevské tradice pozval na mezinárodní kongres evropských nativních kultur ( eurpean indigenous native cultures ).

Byla to pro mě veliká pocta, tak jsem pozvání přijal a týden po návratu z Litvy do ČR jsem zase letěl zpět reprezentovat naší zemi.


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

Kongres je pod záštitou organizace ECER ( European Congress of the Ethnic Religions ) trval 4 dny. Sjeli se k přátelskému setkání zástupci Slovanů, Germánů, Vikingů, Árijsko-Baltských kmenů, Keltů, Hinduistů atd. ze zemí Litva, Bělorusko, Polsko, ČR :-), Belgie, Dánska, Norska, Anglie, Itálie, Řecka.

Za Čechy jsem tam byl já a Mariana spřízněná s českou organizací Rodná Víra. Nakonec se dohodlo, že ve vnitřním kruhu zástupců budu sedět, já a prezentovat české Slovany. Jednání, které probíhalo 4 dny ukázalo mnoho zásadních věcí, které shrnu pro dobrou přehlednost do několika bodů:

Video převzato z www: cestyksobe.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..