Dělají si z vás každý den srandu. Shlížejí na vás z vysokých budov a vy se proti nim cítíte malí. Skrze reklamy vám říkají, že nejste dost sexy anebo že se málo bavíte. Mají přístup k nejvyspělejší technologii na světě, ale před vámi ji tají. Zadávají reklamy a dělají si z vás své hračky.“ – Banksy

1. ILUZE PRÁVA, VEŘEJNÉHO POŘÁDKU A AUTORITY
Pro mnoho z nás je dodržování práva morální povinností, i když denodenně můžeme vidět, že korupce a skandály nejsou postihnutelné pro ty, kteří mají odvahu je provádět. Policejní brutalita, státní dohled, vraždy a likvidace celých národů a kultur také zákonné nejsou. Historie nás znovu a znovu učí, že právo je jen nástrojem útlaku, kontroly, okrádání a tzv. „autority“. A jestliže právo samo není v souladu s právem, pak žádné právo neexistuje. Neexistuje žádný pořádek ani spravedlnost.

2. ILUZE MAJETKU A ŠTĚSTÍ
Obdivujeme každého, kdo má luxusní oblečení nebo rozsáhlé nemovitosti. Iluze prosperity je kritický pro naši ekonomiku, jelikož je založena na konzumaci, podvodu, úvěru a dluhu. Bankovní systém sám o sobě je zdrojem neomezeného bohatství pro malou hrstku jedinců. Pravé bohatství spočívá ve zdraví, lásce a vztazích. Čím více lidé k sebeidentifikaci využívají peníze a materiální statky, tím více se skutečnému štěstí vzdalují.

3. ILUZE VOLBY A SVOBODY
I když máme pocit, že si můžeme vybrat, máme na výběr pouze z dostupných možností. Jsme neustále omezováni zkorumpovaným legálním systémem, daněmi, kulturními a vynucenými normami. Iluze volby je mocným nástrojem, jak lidi naučit přijmout jejich úlohu v řetězci, zatímco si myslí, jak jsou svobodní.


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

4. ILUZE PRAVDY
Pravda se stala citlivým subjektem naší kultury. Jsme naprogramováni tak, že věříme tomu, co se říká v televizi. Pravda je to, co prezentují média, celebrity anebo vláda.

5. ILUZE ČASU
Říkají, že čas jsou peníze, ale to je lež. Čas je váš život. Pokud se podíváme dál než za to, že žijeme podle našich hodin a kalendáře, zjistíme, že duše je součástí věčnosti. Žijeme v klamu, že současnost nemá žádný význam, že minulost nelze nikdy změnit nebo zapomenout a že budoucnost je to, na čem záleží. Tím pádem nám uniká, co se děje právě teď. Nejšťastnější jsme, když uděláme něco spontánně, protože jedině pak máme možnost objevit sami sebe. Čas není nezbytnou součástí člověka, ale jeho výtvorem. A pokud čas jsou opravdu peníze, pak by mohl být měřen v dolarech. Co když ale dolar ztratí hodnotu? Bude pak i náš život bezcenný? Určitě ne, protože hodnota života je nevyčíslitelná.

6. ILUZE ODDĚLENOSTI
Jsme naučení věřit, že jsme v neustálém boji s každým okolo. S našimi sousedy anebo i matkou přírodou. Je to my vs. oni. Tato teorie popírá, že jsme naopak s každým propojeni. Bez čistého vzduchu, čisté vody, zdravé půdy a celosvětového uvědomění si komunity nemůžeme přežít. Iluze oddělenosti sice lechtá naše ego a dává nám možnost kontroly, ale ve skutečnosti slouží k zotročení a izolaci.
Těchto šest iluzí slouží k posílení mechanismu matrixu. Ubírají moc nad námi samotnými a nutí nás k poslušnosti. Je načase si ale uvědomit, že nám nemůžou předhazovat něco, čím ve skutečnosti nechceme žít.

Článek převzat z www: www.informaceodjinud.estranky.cz

Jeden komentář

6 největších iluzí, které nás zotročují v Matrixu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..