Symbol změny, proražení závoje iluzí, světlo a porozumění snům

Medicína vážky a motýlice představuje mistrovství života na křídlech, mocný let, schopnost vyhnout se útoku, porozumění snům, sílu světla, rozbití iluzí, uzření pravdy v každé situaci, rychlost, proměnu, spojení s draky, transcendenci, vítr změny, moudrost a osvícení.

Letní dny a večery nám dopřávají krásný pohled na vážky. Vážky mají schopnost odrážet a lámat světlo a barvy. Bývají spojovány s magií a mysticismem. Jakoby jejich křehká tělíčka přilétla na třepotavých křídlech rovnou ze země víl. Hrají na slunci všemi barvami duhy. Trvá nějaký čas, než se tyto barvy vyvinou, zrovna tak jako nás stojí jistý proces zrání, než zazáříme našimi skutečnými barvami. Archetypální síly spojované s vážkami se podobají kvalitám světla, jež lze ohýbat, měnit a přizpůsobit různým možnostem. Vážka podává zprávu, že život nikdy není tím, čím se zdá být. Toto silové zvíře nám může pomoci spojit se s přírodními bytostmi.

Vážka je jedním z přírodních tvorů, kteří mění tvar. Obydluje dvě říše: vzduch a vodu. První dva roky života tráví ve vodě, na dně rybníků a potoků. Tehdy se jí říká nymfa.   S přibývajícím věkem prochází metamorfózou a vzlétne. Voda reprezentuje emocionální a vzduch mentální tělo. Lidé s totemem vážky se tak často potýkají se situacemi, v nichž se snaží nalézt rovnováhu mezi svými pocity a myšlenkami.

Děti se silovým zvířetem vážky bývají velmi emotivní, vše hluboce prožívají a reagují na situace s velkou vášní. Většinou se pak v dospělosti s hromaděním zkušeností naučí vyrovnávat své emoce větší mentální jasností a kontrolou. Rozvíjejí tak soucit, který je potřebný pro každou práci spojenou s léčením či poradenstvím.

Jste-li zaplaveni emocemi a nepřejete si nic víc než odstup od svých problémů, abyste je mohli vyřešit, příchod vážky do vašeho života bude pravým požehnáním. V tomto kontextu vážka představuje transformaci. Práce s vážkou vám může pomoci spustit změny, které víte, že jsou nezbytné, ale vyhýbáte se jim nebo je odmítáte. Pokud se odhodláváte ke změnám, přemýšlejte o nich v rámci dvou let, číslo dva je pro vážku významné.

Když sami sobě uvěříme, že nám omezení spojená s fyzickou existencí brání v růstu a změně, vážka nás učí rozbít naše vlastní iluze. Může nás vést k zpochybnění iluze, jíž nazýváme realitou. Zvláště, pokud jde o tu část naší reality, která brání naší schopnosti růst a měnit své životy, transformovat je. Vážka přináší poznání o rozsáhlejších dimenzích reality a pomáhá nám cestovat do říše světla a barev, v nichž se můžeme duchovně rozvíjet.

Žádný hmyz nebo pták nemá takovou schopnost manévrovat jako vážka. Může se otočit, obrátit, pohnout nahoru i dolů, v okamžiku změnit směr letu, vznášet se a dokonce létat pozpátku. Je-li vážka vašim totemovým zvířetem, přinese vám do života dar zručnosti. Vážky jsou mistry v tom, co činí a co činí, činí vytrvale.


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

Vážky mohou dosáhnout rychlosti až padesáti kilometrů za hodinu. Zaznamenají pohyb na dálku dvanácti metrů. Tím, že poletují okolo a nalétávají na věci z různých úhlů, jsou výzvou rigidnímu postoji a podněcují energii změny. Toto silové zvíře je nápomocné především těm, kdo cítí, jakoby se nemohli pohnout, nejsou schopni se duchovně rozvíjet nebo blokují svou tvořivost. Vážka nám pomáhá si vzpomenout, že běžná každodenní fyzická realita není tím jediným, co se nám nabízí. Její duhová křídla nám připomínají, že žijeme v kouzelném světě.

Převzato z www: Ina Woolcott, http://www.shamanicjourney.com/, přeložila Katka Fojtíková

3 Komentáře

Silové zvíře – Vážka / Motýlice

  1. Dobrý den…posledních pár týdnů mě provází vážka,ale tyhle poslední dva týdny ji vidím všude a to nejen jako nádherný živý hmyz,ale i jako třeba název na autě jako reklama nebo zapnutím televize kde právě začíná film a hádejte název-Na křídlech vážky.Cítím,že je to symbol,kterému mám věnovat pozornost a zamyslet se co mi chce povědět a po pravdě zatím tápu.Nyní procházím od května obdobím kdy s partnerem,který tři roky nebyl ke mě zrovna dvakrát pozorný a vedle kterého jsem se cítila víc sama a nesvá a vždy jsem s ním cítila zvláštní nepříjemný tlak a negaci,zapojila jsem se do skupiny,kde se pracuje na sobě po dobu 21dní v podobě plnění úkolů.Dále jsem se rozhodla pro nástup do školy kam me přijali a jsem za to vděčná,to vše za dva měsíce co jsme si dali s partnerem nerecenou pauzu a kdy oba jsme zjistili že nám je samotným lépe,načež partner nečekal toto zjištění i u mě a mylně se domníval,že stále budu usilovat o náš vztah a nechám si vše líbit.
    Můžete mi prosím říci co mi VÁŽKA chce povědět?
    S přáním krásného dne Daniela
    Děkuji děkuji děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..