Ve středu 10.6. 2015 proběhlo v Praze unikátní setkání zástupců dvou pradávných kultur.

Otakame (mexický Marakaame) a Hivshu (inuitský zpěvák bubnů a lovec) přiblížili kosmovizi svých předků a odpovídali na dotazy z publika, kde sdíleli svůj pohled na aktuální témata související s vývojem lidstva a vědomí, životním prostředím, zdravým životním stylem, hodnotami lidství a posvátností života.

Záznam z akce můžete vidět zde:
1. část: https://www.youtube.com/watch?v=ZmzIPl0LV2Y
2. část: https://www.youtube.com/watch?v=qDWe60dQod8

Pokud máte zájem zúčastnit se příštího setkání nebo byste se s Mistry rádi poznali osobně, kontaktujte nás prosím na setkani.otakame@gmail.com.

Přejeme vám přínosnou podívanou!                                                                                       Journey of the Ancestors                                                                     www.journeyancestors.com                                                                                www.intudrums.com

OTAKAME (v překladu „Levá ruka“)                                                                           Marakaame Otakame Rogelio Carrillo pochází z dlouhé linie šamanů huicholské tradice a již od útlého věku byl vychováván svými mistry. Před 12 lety prošel zasvěcením a získal status Marakaame (zpěvák, šaman, lékař, věštec a vykladač snů). Od té doby vede posvátné huicholské ceremonie, jako jeden z nejtalentovanějších. Cestuje po celém světě, kde se setkává s dalšími šamany a byl pověřen organizací řady oficiálních setkání, kterých se účastnil i mexický prezident. Každý rok vykonává rituální pouť na posvátná místa pouště Wirikuta. 


Partner www stránek
Objevte extrakty z medicinálních hub ...

HUICHOLOVÉ jsou původní obyvatelé středozápadní části Mexika. Jsou strážci posvátné medicíny a silových míst v Mexiku, výteční umělci a bojovníci za záchranu Planety. V současnosti je po celém světě prezentován dokument Poslední strážci peyotlu, který pojednává o životě huicholů, spiritualitě a jejich misi na Zemi.

HIVSHU (v překladu „Hlas Arktidy“)
Hivshu, Robert Peary II., pochází z inuitské linie šamanů. Je vypravěč inuitských příběhů, drumsinger (zpěvák bubnů) a lovec. Narodil se a vyrůstal v oblasti Qaanaaq – Thula, v nejseverněji obydlené osadě světa Siorapaluk v Grónsku, jako potomek prvního dobyvatele severního pólu Roberta Pearyho. Hivshu pořádá přednášky o životě a kosmovizi inuitů v řadě zemí světa. Nedávno měl v kinech celosvětově premiéru dokument o Hivshu a jeho cestě po stopách jeho inuitské rodiny Cena za pól.

INUITÉ („Lidé“) jsou skupinou domorodých etnik žijících v arktických oblastech Aljašky, Grónska, a Kanady. Inuité stále žijí tradičním způsobem života, tradice a hodnoty se předávají z generace na generaci. Chovají velkou úctu k předkům a naslouchají jejich moudrým radám. Ve svých ústně předávaných mýtech a příbězích spolu sdílejí cenné zkušenosti potřebné k dobrému životu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..