„Mezi nádechem a výdechem probíhá celý náš život. Když se člověk narodí, tak nadechne, pokud odchází z tohoto světa, naposledy vydechne. Proto je dech pro člověka velice důležitý,“ vysvětluje mongolská šamanka Ganjuur „Gana“ Gantulga. A proč je dech tak důležitý? „Pochází od něho až 80 procent veškerých nemocí. Jak jsme neustále uspěchaní, dýcháme povrchně a z toho vznikají nemoce a deprese. Když k tomu přičteme špatnou životosprávu, tak je na vážné zdravotní problémy zaděláno.

Učí proto lidi správně dýchat. „Každý se tak totiž naučí léčit sám sebe. Není na tom vůbec nic těžkého. Dlouhým nádechem přes nos nabíráme energii a výdechem zase vyhazujeme z těla špínu. Prostě se čistíme. Stačí si uvědomit, že život pozitivně ovlivňuje ze sedmdesáti procent dech, z dvaceti spánek a z deseti procent strava. My, lidi, přitom umíme dýchat jen z třiceti procent, zbytek je mrtvý. Proto je tolik nemocí a topíme se v depresích,“ pokračuje šamanka.

Správné dýchání podle ní odbourává nejen deprese, ale i nespavost nebo vysoký krevní tlak. „Lidé, kteří mají rakovinu v počátečním stadiu, si mohou správným dýcháním rovněž pomoci, ale musí sami se sebou hodně pracovat. A co teprve, když někdo bere prášky na deprese. Proč? Jakmile se naučí správně dýchat, zahodí je. Co je však hlavní, člověk si bude umět nejen pomáhat, ale zároveň bude daleko více milovat svoje okolí. Znovu však připomínám, je potřeba trpělivosti. Lidé si totiž udělali z těla odpadkový koš a vyhodit z něj odpadky trvá někomu rok, někomu i několik let. Je to o vůli a chtění,“ usmívá se Ganjuur.


Partner www stránek
KRATOM – KOUZELNÁ BYLINA Z JIHOVÝCHODNÍ ASIE

Ganjuur Gantulga je pravou mongolskou šamankou a v Česku poskytuje poradenství, například v oblasti zdraví nebo partnerských vztahů. „U nás doma tomu říkáme – lidé, kteří vědí. Nemáme ale právo ovlivňovat lidské životy,“ upozorňuje. Učí však svoje žáky umění žít. Jak říká, šamanky a šamani jsou tu od toho, aby lidem radili. „Musíme ale polehoučku. Duše je totiž lehká, citlivá věc. Jen jemňoučce naznačit , co má člověk dělat…“

Článek převzat z www: www.astrolife.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..