O knize: Čtyři dohody – kniha moudrosti starých Toltéků Dona Miguela Ruize

Úžasná a srozumitelná kniha Dona Miguela Ruize, šamana z Mexika a dědice prastaré toltécké moudrosti, vysvětluje toltécký a vlastně i obecně duchovní pohled na svět, tak jak jej viděli staří Toltékové. Obsahuje poselství jednoduchých čtyř dohod, jejichž dodržování vám pomůže najít vnitřní klid, štěstí, lásku a vnitřní sílu. Krásnými slovy popisuje duchovní podstatu materiálního světa a místo člověka a jeho duše ve vesmíru – osloví tak i čtenáře stojícího teprve na prahu duchovního poznání.

Čtyři dohody jsou souhrnným mistrovstvím proměny, jedním z mistrovství Toltéků. Mění peklo v nebe. Sen planety se mění v náš osobní sen nebes. V něm se nachází poznání, které čeká, abychom je využili. Jsou v něm i Čtyři dohody, které je třeba pouze přijmout a respektovat jejich smysl a sílu.

  1. „Dnes nebudu hřešit slovem,
  2. nebudu si nic brát osobně,
  3. nebudu si vytvářet žádné domněnky
  4. a budu dělat vše nejlépe, jak dovedu.“
Don Miguel Ruiz
Don Miguel Ruiz

Budeme-li dodržovat tyto čtyři dohody, nemůžeme žít v pekle. V žádném případě. Jestliže nebudeme hřešit slovem, brát si všechno osobně a vytvářet domněnky a jestliže uděláme vždy vše, jak nejlépe dovedeme, pak budeme mít krásný život. Budeme jej mít stoprocentně pod kontrolou.


Partner www stránek
Objevte extrakty z medicinálních hub ...

Kniha se stala inspirací pro miliony čtenářů a umělců – u nás je asi nejznámějším ztvárněním  divadelní improvizace Čtyři dohody od Jaroslava Duška.

Více o knize naleznete například na Wikipedii.
Více o Donu Migueli Ruizovi naleznete na jeho www stránkách: www.MiguelRuiz.com.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..